List Pobjeda u stečaju

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List "Pobjeda" u stečaju

Najstarije crnogorske novine, list "Pobjeda", od danas se i formalno nalaze u stečaju zbog duga od skoro 1,5 miliona evra.

Crnogorskoj "Pobjedi" uveden je stečaj na predlog državne Poreske uprave, bez obzira na to što je taj list u većinskom vlasništvu države.

List će, kako je saopšteno, nastaviti da izlazi, a moguće je da će ga kupiti grčki biznismen Petros Statis, u čijem je vlasništvu podgorički list "Dnevne novine".

Stečaj, kako je objašnjeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne znači da će taj list bankrotirati, ali će morati da smanji broj zaposlenih i da im odredi minimalne plate.

Prema pisanju konkurentskih medija, Pobjedu od stečaja nije spasila ni velika budžetska pomoć države tokom niza godina. Vlada Crne Gore je ranije nekoliko puta bezuspešno pokušala da proda "Pobjedu", a najviše nade se polagalo u sarajevsku medijsku kuću Avaz.

List treba ove jeseni da obeleži 70. godišnjicu izlaženja.

"Pobjeda" je prvi put izašla na Cetinju, 24. oktobra 1944. godine. Od 1975. godine, "Pobjeda" izlazi kao dnevni lst.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.