Izvor: RTS, 07.Avg.2021, 13:51

Lice volonterke Katerine Jonadiju, ogledalo užasa požara u Grčkoj

Među mnogobrojnim fotografijama požara u Grčkoj, čitavih spaljenih područja, gradova u dimu i turista koji se na brodovima sklanjaju od vatre koja preti da proguta i drevne helenske hramove, izdvaja se jedno lice. Lice Katerine Jonadiju, volonterke koja je rame uz rame sa profesionalnim vatrogascima na prvoj liniji odbrane.
Podvig, agonija i hrabrost vide se na fotografijama koje prikazuju lice Katerine Jonadiju poreklom sa Krita, a koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se poslednjih dana proširile društvenim mrežama jednako brzo kao i požar na Atici.

Sa crevom u rukama i licem crnim od dima, Katerina uz veliki napor pokušava da spase ono što se može spasiti.

Volontira već osam godina, a na tome, kaže, može da zahvali "principima na kojima je vaspitavana". Sa požarima se borila i prošle godine u Anavisosu.

Za grčke medije je ispričala da izraz na njenom licu pokazuje šta, u trenucima dok se bore sa vatrom, oseća dok gleda kako netaknuti deo prirode odjednom nestaje u požaru.

"Moram da priznam da nisam bila uplašena ni minut, zato što sam znala da su tu moje kolege i da fantastično sarađujemo. Dala sam sve od sebe, zato što sam znala da oni neće ostaviti mene i da je neću ostaviti njih", rekla je je Katerine Jonadiju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.