Lepe vesti za sve koji putuju u Grčku: Počinje od leta VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 11:08

Lepe vesti za sve koji putuju u Grčku: Počinje od leta VIDEO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otkrio je da bi do leta trebalo da počne da funkcioniše naplata putarine između Srbije i Grčke.

Kako je naveo, prošle sedmice u Grčkoj je održan prvi sastanak radnih grupa za uspostavljanje integrisane elektronske naplate putarine dve zemlje, a Vesić kaže da očekuje da taj sistem profunkcioniše do leta.

"Dogovor o tome postignut je tokom razgovora predsednika Srbije i premijera Grčke, nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu. To je važan korak, ako znamo da veliki broj automobila iz Srbije svake godine u Grčku. Sa Severnom Makedonijom zajednički ’tag’ već dobro funkcioniše i optimisti smo da će do leta profunkcionisati i sa Grčkom. To je naš doprinos otvaranju Balkana. Grčka nam je, uz Crnu Goru, najvažnija po pitanju tagova", rekao je Vesić za TV Prva i dodao da se o zajedničkoj elektronskoj naplati putarine pregovara sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Italijom i sa oba preduzeća u BiH, kako bi se građanima omogućila što komfornija putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.