Lavrov: Veze Rusije i Grčke nisu podložne pritisku spoljnih snaga

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2018, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Veze Rusije i Grčke nisu podložne pritisku spoljnih snaga

Veze Rusije i Grčke nisu podložne pritisku spoljnih snaga i ostaju važan element stabilnosti u Evropi, izjavio je u sredu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Postoje razna vremena, ali mi visoko cenimo to što naše veze u svojoj osnovi nisu podložne pritisku spoljnih snaga i ostaju važan element stabilnosti u Evropi“, rekao je Lavrov na otvaranju izložbe posvećene 190. godišnjici uspostavljanja diplomatskih odnosa Rusije i Grčke, prenose RIA Novosti.


On je naveo da je Rusija „ne potčinjavajući se uticaju promenljivih političkih vetrova“, i dalje spremna da učvršćuje višestrano partnerstvo s Grčkom.


„Uveren sam da će današnja izložba dati svoj veoma koristan doprinos učvršćivanju humanitarne razmene naših zemalja“, dodao je Lavrov.

Ruski ministar je zahvalio grčkoj strani za pažljiv odnos prema uspomeni na sovjetske vojnike sahranjene na teritoriji Grčke. 

Zauzvrat, grčki ambasador Andreas Friganas je istakao dugu istoriju odnosa između dve zemlje.

"Diplomatski odnosi nisu nastali iz vakuuma. Oni su se pojavili na osnovu dubokog prijateljstva, uzajamnog poštovanja i poštovanja prijateljstva, što potvrđuje stotine hiljada ruskih turista koji posećuju Grčku svake godine", rekao je Friganas.

"Danas otvoramo novi period odnosa i saradnje u 190 godina tradicije prijateljstva, uzajamnog poštovanja i uvažavanja" , dodao je Friganas.

"Izložba, koja, pod vašim vođstvom, gospodine ministre, u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova, uključuje jedinstvene eksponate, vredne tradicije naših odnosa", naglasio je on.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.