Kurti se vratio

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 18:39

Kurti se vratio

Tzv. premijer Aljbin Kurti se nakon četvorodnevnog boravka u Grčkoj danas vratio na KiM, prenosi Indeks onlajn.

Kurti je u Grčkoj učestvovao na međunarodnom simpozijumu "SIMI".

Zbog boravka u Grčkoj, Kurti nije otišao na neformalni sastanak lidera Zapadnog Balkana koji je održan u ponedeljak u Tirani u okviru Berlinskog procesa, na poziv premijera Albanije Edija Rame, sa kojim je odbio da se sastane i kada je bio u poseti Kosovu.

Učešće na međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << simpozijumu koji se održava u Grčkoj postalo je svojevrsna tradicija za premijera Aljbina Kurtija. U ovoj organizaciji Kurti je učestvovao po šesti put.

Kurti se tokom četvorodnevnog boravka u Grčkoj sastao i sa izaslanikom Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o situaciji na severu.

On se juče takođe sastao sa poslanicom u grčkom parlamentu, istovremeno izvestiocem za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope Dorom Bakojanis i bivšim premijerom Grčke Jorgosom Papandreuom, koji je i osnivač simpozijuma SIMI.

„Tokom radnog ručka razmenjena su mišljenja o intenziviranju bilateralnih odnosa Kosova i Grčke, najnovijim dešavanjima u regionu i zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope“, saopšteno je iz kabineta premijera.

Čini se da je ovo bio poslednji sastanak koji je tzv. premijer tamo održao, pošto se danas vratio na KiM.

Po povratku, zajedno sa ministarkom Rozetom Hajdari i ministrom Arberie Nagavci, susreo se sa predstavnicima preduzeća iz sektora drveta i nameštaja kako bi identifikovao potrebne profile obrazovanja i stručnog osposobljavanja u skladu sa potrebama tržišta rada.

„On je rekao da Vlada osova smatra da je jedan od stubova ekonomskog razvoja zemlje povezivanje obrazovanja i stručnog osposobljavanja na tržištu rada. Dakle, kako je dalje objasnio, kako da za diplome u našim školama imamo posao u našoj privredi, a za to imamo odgovornost i javnog i privatnog sektora“, navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.