Kroz Severnu Makedoniju i Grčku jednim tagom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 23:36

Kroz Severnu Makedoniju i Grčku jednim tagom?

Oglasio se i ministar...

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je u subotu da bi naši građani do početka leta mogli da putuju jednim tagom ne samo kroz Severnu Makedoniju, već i kroz Grčku.

Vesić je za Tanjug rekao da se o uvođenju zajedničkog taga sa Grčkom razgovaralo prilikom nedavne posete grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa i grčkog ministra saobraćaja Hristosa Staiokourasa.

- Pre nekoliko dana bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanak u Grčkoj, taj sastanak je bio uspešan. Zajednička komisija se formira 27. i oni su sebi napravili jedan jedan redosled poteza, kako bi do maja bila završena integracija i kako bi u junu naše građanke i građani mogli da koriste tag - naveo je Vesić.

Istakao je da je siguran da to može da se postigne i da ćemo zaista tokom leta imati, pored Severne Makedonije, zajednički tag i sa Grčkom. Dodao je da su u toku razgovori i sa Crnom Gorom, Mađarskom, Hrvatskom, Italijom, Bosnom i Hercegovinom i da će se se videti u narednom periodu kada će se ti projekti realizovati, ali da je najizvesnije da do početka letnje sezone bude uspostavljen zajednički tag sa Grčkom.

Ove godine novih 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica

Kada je reč o izgradnji novih saobraćajnica, Vesić je naveo da je plan da se do 2027. godine završi 487 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica.

- I to je zaista nešto što će potpuno promeniti Srbiju. Od 2012. do danas je izgrađeno 468 kilometara, a u ovom trenutku gradimo 643,3 kilometara auto puteva i brzih saobraćajnica. Samo ove godine treba da završimo 166 kilometara. Završićemo brzu saobraćajnicu Šabac- Loznica, čija je dužina 54 km - naveo je Vesić.

On je rekao da će se završiti i 46 kilometara Moravskog koridora, pa će se na auto-put priključiti Kraljevo, Loznica i Trstenik.

- Uradićemo na Dunavskom koridoru 23 km od autoputa Beograd-Niš do Požarevca, čime ćemo i Požarevac preključiti. Uradićemo Kuzmin-Sremska Rača 18 kilometara, što je prvi deo auto puta Beograd-Sarajevo - kazao je Vesić.

Naveo je da će se do kraja septembra uraditi 19,5 kilometara auto-puta od Pakovraće do Požege.

- Znači samo ove godine 166 km. A očekujem da prema dinamičkom planu koji smo napravili možemo do 15. novembra da počnemo da radimo auto-put Vožd Karađorđe - rekao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.