Kriza u Grčkoj nagrizla poverenje potrošača u Nemačkoj

Izvor: Kamatica.com, 29.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza u Grčkoj nagrizla poverenje potrošača u Nemačkoj

Poverenje nemačkih potrošača u domaću privredu je u julu znatno oslabilo, usled bojazni da će grčka kriza nastaviti da uzrokuje probleme u narednim mesecima, prema istraživanju nemačkog instituta GfK.

"Dugotrajni i teški napori za rešavanje dužničke krize u Grčkoj su dosad sačuvali zemlju od bankrota. To, međutim, nije izazvalo rast poverenja nemačkih potrošača, već drugi uzastopni mesec pada indeksa", navodi se u saopštenju GfK-a, a prenosi agencija Frans pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << />
Istraživanjem je utvrđeno da građani Nemačke očekuju nastavak rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u predstojećim mesecima, ali ne u obimu koji su prognozirali pre nekoliko nedelja.

"Građani očigledno smatraju da će teško izvojevani sporazum u dužničkoj krizi sa Grčkom imati negativne efekte po privredu Nemačke", navodi se u saopštenju instituta, i dodaje da sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku takođe podrivaju poverenje potrošača.

Istovremeno, GfK je utvrdio da su nemački građani naročito optimistični u pogledu perspektiva njihovih zarada.

Istraživanje je obuhvatilo 2.000 potrošača.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka kriza nagriza poverenje Nemaca

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Poverenje nemačkih potrošača u domaću privredu je u julu znatno oslabilo, usled bojazni da će grčka kriza nastaviti da uzrokuje probleme u narednim mesecima..."Dugotrajni i teški napori za rešavanje dužničke krize u Grčkoj su dosad sačuvali zemlju od bankrota. To, medjutim, nije izazvalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.