Zakuvalo se u grupi, poraz Srbije u Tel Avivu

Izvor: RTS, 30.Nov.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakuvalo se u grupi, poraz Srbije u Tel Avivu

Košarkaši Izraela savladali su u Tel Avivu reprezentaciju Srbije sa 83:74 u meču kvalifikacija za Svetski šampionat 2019. godine. U našoj grupi Grčka je savladala Nemačku sa 92:84, i sada je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. Gruzija pobedila Estoniju sa 80:73.
Prva četvrtina u Tel Avivu je pripala domaćoj selekciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izraelci su bolje otvorili meč, odmah poveli, ali je Srbija uspela da preokrene i povede.
Ipak, domaćin je krajem prve deonice iskoristio rotiranje igrača selektora Đorđevića i dobrim šutem, uglavnom za tri poena, otišli na predah sa 29:24.
"Orlovi" su u drugoj deonici zaigrali mnogo agresivnije u odbrani i to im se vrlo brzo isplatilo. Raznovrsna igra u napadu, jaka odbrana – topila se prednost domaćina, a na poluvreme Srbija odlazi sa prednošću od 45:43.
U trećoj četvrtini je domaćin pošteno namučio ekipu Saše Đorđevića. Menjao je odbranu, zonska odbrana, čovek, pa opet zona... To je Izraelu donelo novi preokret i prednost, ali je Srbija uspela pri kraju da odgovori, Avramović je pogodio u veoma bitnim momentima dve trojke, čime je Srbija zadržala priključak.
Izraelci su pogađali sa distance, Gaj Pnini je ubacio treću trojku početkom poslednje deonice, a vrlo brzo i četvrtu.
Milosavljević je na prvu odgovorio sa dva poena uz dodatno bacanje, a potom je pokušao i Avramović da vrati trojku, ali ovaj put nije uspeo.
Ali zato jeste Pnini. Još jednom. Treća trojka zaredom, pa se Izrael odlepio na plus šest.
Srbija se vratila, ali je Izrael ponovo došao do nedostižne prednosti, nestvarnom trojkom Tamira Blata.
"Orlovi" su vezali nekoliko velikih grešaka u napadu, čime su propustili priliku da se vrate u meč.
Dragan Milosavljević je bio najefikasniji u ekipi Srbije sa 17 poena, Simonović je dodao 13, a Raduljica 12.
Iskusni Gaj Pnini je predvodio Izrael sa 18 poena (pet trojki iz sedam pokušaja), Koen je dodao 14.  
Srbija je porazom u Izraelu iskomplikovala situaciju. Pre ovog meča imala je dve pobede više od Izraela, direktnog konkurenta za plasman na Svetsko prvenstvo, pa će naredne utakmice biti odlučujuće za tim Saše Đorđevića.
Već prvi naredni meč biće najvažniji, a igra se protiv Grčke u Beogradu 3. decembra.
U Grupi L odigrane su još dve utakmice. Grčka je savladala Nemačku 92:84 (23:22, 22:13, 18:21, 29:28). Dok je Gruzija bila bolja od Estonije sa 80:73 (22:19, 19:13, 16:17, 23:24).
Tabela Grupe L:
Grčka 9/0
Nemačka 8/1
Srbija 5/4
Gruzija 4/5
Izrael 4/5
Estonija 2/7
Parovi 10. kola, ponedeljak 3. decembar:
Srbija - Grčka (20.15 RTS1)
Nemačka - Estonija
Gruzija - Izrael
Ovako je protekao meč:
14.48 – Kraj meča, pobeda Izraela od 83:74.
14.25 – Na kraju treće četvrtine, Srbija vodi sa 60:59.
14.14 – Sredinom treće četvrtine, Srbija ima prednost od 53:47.
14.07 – Počelo je drugo poluvreme.
13.50 – Vođstvo Srbije na poluvremenu od 45:43. Dragan Milosavljević ima 12 poena, po osam Raduljica i Birčević. 
13.37 – Predah za svoje igrače traži selektor Izraela. Daleko bolja i agresivnija odbrana Srbije u drugoj deonici, a poenima Dragana Milosavljevića, a potom i trojkom Branka Lazića, "orlovi" dolaze do izjednačenja.
13.25 – Kraj prve četvrtine, Izrael vodi sa 29:24. Domaćin je bio bolji na startu meča, i krajem četvrtine. Srbija je, posle uvodnih minuta, bila bolji rival, imala prednost, ali je domaćin u prednosti posle odlične serije krajem prvog dela igre.
13.18 – Izrael je bolje otvorio meč i poveo, ali su "orlovi" vrlo brzo preuzeli kontrolu i preokrenuli. Pred kraj četvrtine, Izrael je sa dve trojke uspeo da vrati prednost, selektor Đorđević je zatražio tajm-aut.
13.05 – Počeo je meč. Prva petorka Srbije: Peno, Simonović, Milosavljević, Birčević, Raduljica.
12.51 – Igrači su na terenu, za desetak minuta počinje meč.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija overava plasman na SP - Gde gledamo TV prenos, mogu li Izraelci da nam pokvare planove i kakav nam je bilans sa njima?

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2018

Polako dolazi vreme raspleta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Kini. Već u 13 časova Srbija igra možda i odlučujuću utakmicu...Rival selekciji Aleksandra Đorđevića danas će biti reprezentacija Izraela, a meč se igra u Tel Avivu, uz direktan TV prenos...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.