Košarkaši Hemofarma savladali turski Bešiktaš

Izvor: Politika, 17.Nov.2010, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Hemofarma savladali turski Bešiktaš

ISTANBUL – Košarkaši Hemofarma pobedili su večeras u Istanbulu ekipu turskog Bešiktaša rezultatom 94:91 (14:21, 21:20, 28:25, 31:22), u utakmici prvog kola B grupe Evrokupa.

Meč je odigran u dvorani "Kolatrurka arena" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Hristodulu (Grčka), Tomov (Bugarska) i Esteron (Izrael).

U drugom kolu izabranici trenera Željka Lukajića dočekaće u Vršcu tim francuskog Asvela, a taj meč na programu je 23. novembra.

Bešiktaš: >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ajverson 15, Liholitov 6, Čevik, Jarangum, Abi, Erden 11, Kutlu, Četin 15, Ignjarski 4, Četmen 13, Ozer 7, Ogilvi 20.

Hemofarm: Pavković 16, Božović 9, Abdul Hamid 15, Krstović 10, Šutalo 3, Mačvan 17, Savović 3, Borisov 14, Knežević, Petrović, Džordan 7, Anđušić.

Najblistaviju pobedu od početka sezone renovirani tim Hemofarma zabeležio je večeras u Istanbulu. Vatrena domaća publika ostala je u čudu nakon iznenađujućeg poraza njihovih ljubimaca na staru takmičenja u Evrokupu.

Meč koji je trebalo da bude upamćen po debiju zvezde američke NBA lige Alena Ajversona u evropskim klupskim takmičenjima potpuno neočekivano pripao je gostima. Slavnog Amerikanca u dresu Bešiktaša zasenili su Miljan Pavković i Milan Mačvan.

Hemofarm je uspeo da u finišu susreta nadoknadi 16 poena rezultatskog "minusa" (84:68) pošto je u poslednjoj četvrtini prevalio dug put od katastrofe do briljantne pobede.

U trenucima kada su se favorizovani Turci poslednji put na utakmici odlepili, činilo se da je pobednik rešen i da Lukajićevim učenicima predstoji samo pokušaj da ublaže težak poraz.

Očigledna taktika Vrščana da šutem za tri poena pokušaju da iznenade "crno-bele" iz Istanbula počela je da se isplaćuje tek u neizvesnoj završnici, kada su koš Bešiktaša nemilice zasipali iskusni Pavković i odlični reprezentativac Crne Gore Miloš Borisov.

Sve dotle Bešiktaš je bio rival koji je diktirao tempo i napravio nekoliko "begova", ali su uporni "farmaceuti" redovno uspevali da se vrate u igru.

U pobedničkom timu istakli su se Mačvan sa 17, Pavković sa 16 i Borisov sa 15 poena.

Slaba uteha turskim navijačima je podatak da je Ajverson postigao 15 poena, koliko i Serhat Četin, dok je Endru Džejms Oglivi ubacio 20.

Tanjug

objavljeno: 16/11/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.