Konkretni rezultati: Niže cene telefoniranja za Grčku!

Izvor: Mondo, 21.Dec.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkretni rezultati: Niže cene telefoniranja za Grčku!

Grčki premijer Aleksis Cipras u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem...Nastavljeni tradicionalno dobri odnosi sve zemlje, a najavljeni i konkretni rezultati saradnje.

Posle Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, grčki premijer i srpski predsednik obratili su se javnosti.

Vučić je rekao da Srbija i Grčka imaju veoma dobre odnose, istinski prijateljske i da srpski narod Grčku doživljava kao prijatelja i saveznika u svim važnim pitanjima, i to kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vekove.

"Zahvalni smo Grčkoj i vama na podršci koju pružate teritorijalnom integritetu Srbije i gde god to možete - pružate podršku srpskom narodu i podršku u svim forumima EU na evropskom putu Srbije. Verujem da vas Srbija nije obrukala svojim radom", poručio je Vučić Ciprasu.

Razgovarali su, kaže, o svim važnim regionalnim pitanjima, a za Srbiju je veoma važno i da se dogovor Atine i Skoplja provede u delo, jer tako Severna Makedonija postaje neka vrsta mosta između Srbije i Grčke, a ne zid...

Vučić je, kaže, Ciprasu govorio i o problemima i mukama s kojim se suočavamo na Kosovu, formiranju vojske, o taksama od 100 odsto koje su suprotne normalnom, racionalnom ponašanju u 21 veku.

Onda je govorio o ekonosmkoj saradnji - da prvi put posle više godina imamo porast trgovinske razmene oko 9 odsto, ove godine očekujemo da ćemo preći 500 miliona evra u trgovinskoj razmeni.

Saobraćajna komunikacija takođe je bitna, a Vučić se nada da će i železnička komunikacija biti poboljšana ako se okonča Prespanski dogovor, pa i Makedonija bude uključena u sve.

Koridor 10 - južni krak se uskoro završava, i kroz celu teritoriju Srbije će putnik imati autoput ka Grčkoj, rekao je Vučić.

Preneo je da su razgovarali i o digitalizaciji i da je ministar Rasim Ljajić preneo da će se u oblasti telekomunikaciji ići na snižavanje cena usluga između dve države. "To važi pre svega za turiste, dok ne budemo ukinuli roming", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.