Konačno rešen 15-godišnji spor Srbije i Grčke

Izvor: Mondo, 06.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno rešen 15-godišnji spor Srbije i Grčke

Predstavnici grčke kompanije Mitilineos potpisali su danas konačni dogovor o poravnanju s Vladom Srbije u visini od 40 miliona dolara, koliko je i odredio Međunarodni arbitražni sud u vezi RTB Bor.

Foto: MONDO, Lana Stošić

Prema saopštenju grčke kompanije, sporazum su potpisali ministri privrede Goran Knežević i rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Srpska vlada je predložila, a Mitilineos prihvatio, da kompenzacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bude isplaćena u četiri rate po slobodnoj volji, ali najkasnije u decembru ove godine.

Grku smo već platili za RTB Bor - delić

Na ovaj način dve strane su konačno rešile 15-godišnji spor i stvorile sve preduslove da se Mitilineos ubrzo vrati na srpsko tržište, navodi se u saopštenju grčke kompanije.

Srbija će dug grčkom "Mitilineosu" plaćati na rate

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.