Komemorativni skup povodom veka od proboja Solunskog fronta

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemorativni skup povodom veka od proboja Solunskog fronta

Na srpskom vojničkog groblju Zejtinlik, kod Soluna, danas je održan komemorativni skup povodom 100 godina od proboja Solunskog fronta, kojoj su prisustvovale delegacije Srbije, Francuske i Grčke.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je na skupu da Srbija iznad svega ceni mir, a da mira nema bez slobode.

"Sloboda je najviša vrednost našeg naroda i kao pre sto godina, tako i danas, onaj ko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << misli da može da oduzme slobodu Srbima treba da zna da to, jednostavno, nije moguće. Da bi bili sigurni, da bi bili slobodni, odlučivali o sebi i sudbini svoje dece, moramo da imamo snažnu i sigurnu državu, kao što moramo da imamo snažnu, zadovoljnu i jaku Vojsku", rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je dodao da Srbija napreduje i razvija se, a da će njena Vojska čuvati njen mir.

Ceremoniji na Zejtinliku prisustvovao je i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, predstavnici Vlade Francuske i grčkog predsednika, kao i mnogobrojni posetioci.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Delegacija Vranja na ZEJTINLIKU

Izvor: OkRadio.rs, 30.Sep.2018, 13:38

Vranje - Na srpskom vojničkog groblju Zejtinlik kod Soluna, održan je komemorativni skup povodom 100 godina od proboja Solunskog fronta, kojoj su prisustvovale delegacije Srbije, Francuske i Grčke. Delegaciju Srbije predvodio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.   U ime Grada Vranja, svečanosti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.