Kolačići sa cimetom i vinom

Izvor: Mondo, 18.Mar.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolačići sa cimetom i vinom

Bogatog su ukusa, spremaju se brzo i "vode" vas u Grčku.

Evo sjajnog grčkog recepta za kolačiće sa cimetom i crvenim vinom, u kojima će svi uživati.

Sastojci:

225 mililitara ulja

90 mililitara crvenog vina

45 mililitara pomorandžinog soka

90 grama belog šećera

Pola kašičice cimeta

Kašičica mlevenog karanfilića
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Rendana kora jedne pomorandže

Pola kašike praška za pecivo

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kilograma mekog brašna

Kašika smeđeg šećera

40 grama susama, pečenog

Priprema:

U veću posudu sipajte šećer i ulje, pa izmešajte. Dodajte pomorandžin sok i sodu bikarbonu, pa opet izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim u smesu dodajte vino, cimet i karanfilić, rendanu koru pomorandže i susam, i opet dobro izmešajte.

Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Polovinu brašna dodajte smesi i promešajte, a onda postepeno dodajte i ostatak brašna, mešajući smesu, sve dok ne bude glatka, ali ne lepljiva. Imajte na umu da, u zavisnosti od toga koje brašno koristite, možda će vam biti potrebno malo manje ili malo više brašna u odnosu na meru u receptu. Dakle, testo treba da bude mekano i glatko, ali ne lepljivo.

Zagrejte rernu na 170 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Rukama oblikujte testo u željeni oblik, pospite smeđim šećerom i pecite 25-30 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.