Izvor: Mondo, 18.Mar.2019, 15:16 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kolačići sa cimetom i vinom
Bogatog su ukusa, spremaju se brzo i "vode" vas u Grčku.
Evo sjajnog grčkog recepta za kolačiće sa cimetom i crvenim vinom, u kojima će svi uživati.
Sastojci:
225 mililitara ulja
90 mililitara crvenog vina
45 mililitara pomorandžinog soka
90 grama belog šećera
Pola kašičice cimeta
Kašičica mlevenog karanfilića
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Rendana kora jedne pomorandže
Pola kašike praška za pecivo
Pola kašičice sode bikarbone
Pola kilograma mekog brašna
Kašika smeđeg šećera
40 grama susama, pečenog
Priprema:
U veću posudu sipajte šećer i ulje, pa izmešajte. Dodajte pomorandžin sok i sodu bikarbonu, pa opet izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim u smesu dodajte vino, cimet i karanfilić, rendanu koru pomorandže i susam, i opet dobro izmešajte.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Polovinu brašna dodajte smesi i promešajte, a onda postepeno dodajte i ostatak brašna, mešajući smesu, sve dok ne bude glatka, ali ne lepljiva. Imajte na umu da, u zavisnosti od toga koje brašno koristite, možda će vam biti potrebno malo manje ili malo više brašna u odnosu na meru u receptu. Dakle, testo treba da bude mekano i glatko, ali ne lepljivo.
Zagrejte rernu na 170 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Rukama oblikujte testo u željeni oblik, pospite smeđim šećerom i pecite 25-30 minuta.