Ključa u Atini VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 12:53

"Ključa" u Atini VIDEO

Atina -- Grčki poljoprivrednici zatrubili su jutros sirenama sa svojih traktora ispred parlamenta.

Oni su to uradili nakon što su proveli noć na centralnim gradskim ulicama Atine, kako bi izrazili protest protiv sve većih troškova goriva i proizvodnje.

Najmanje 8.000 poljoprivrednika, farmera i stočara, priključili su se protestu na trgu Sintagma, drugi dan zaredom, ponavljajući slične zahteve koji su se mogli čuti kod demonstranata-poljoprivrednika širom Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi Rojters. "Povukli smo potez i sada čekamo rezultat", rekao je farmer Konstantinos Kirijakopulos (34) iz južnog grčkog regiona Mesinije.

Demonstranti kažu da su pogođeni klimatskim promenama, velikim poplavama, ekstremnim vrućinama i požarima, što čini njihov posao još opasnijim.

Poljoprivrednici su blokirali puteve i granične prelaze prethodnih nedelja, dok su njihovi sindikati razgovarali sa vladom premijera Kirjakosa Micotakisa oko finansijske pomoći.

Vlada je dosad ponudila popust na račune za struju i proširenje poreske olakšice na poljoprivredni dizel do kraja 2024. godine.

Vlada je poručila da je spremna da razgovara o još tema koji se tiču poreza, ali i da ove godine nema mogućnosti za nove ustupke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drugi dan protesta grčkih poljoprivrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2024

Grčki poljoprivrednici zatrubili su jutros sirenama sa svojih traktora ispred parlamenta, nakon što su proveli noć na centralnim gradskim ulicama Atine, kako bi izrazili protest protiv sve većih troškova goriva i proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.