Kipar uvodi obavezno testiranje za putnike iz Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 07:43

Kipar uvodi obavezno testiranje za putnike iz Grčke

Kipar će uvesti obavezno testiranje za sve koji dolaze iz Grčke od 6. avgusta, saopštile su zdravstvene službe, nakon porasta broja slučajeva korona virusa u Grčkoj tokom prošle nedelje.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će svi putnici iz Grčke morati da pokažu negativan PCR test urađen 72 sata pre putovanja na Kipar, prenosi Rojters.

Kipar je jedna od prvih zemalja koja je uvela obavezno testiranje za sve koji dolaze kiz Grčke iako ona beleži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajno niže stope zaraze od ostalih evropskih zemalja. Grčka je popularno odredište za hiljade Kiprana.

U subotu je Grčka prijavila svoj najviši jednodnevni skok tokom poslednjih nedelja, a to je 110 novih slučajeva, dok je Kipar u petak prijavio 25 novih slučajeva, što je prvi dvocifreni broj posle dosta vremena.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka uvodi obavezno testiranje putnika

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2020

BERLIN - Njemačka će tokom ove sedmice započeti obavezno testiranje na virus korona svih putnika koji u tu državu dolaze iz zemalja visokog rizika od zaraze, izjavio je njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Grčkoj će maske biti obavezne na trajektima

Izvor: B92, 03.Avg.2020

Grčka će uvesti obavezu nošenja maski na palubama trajekata koji plove ka njenim ostrvima, proširujući tako tu meru i van zatvorenih javnih prostora, nakon naglog porasta broja novih slučajeva koronavirusa, koji bi mogle da dovedu u opasnost turističku sezonu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.