Kako je grčki heroj razoružao Nemce

Izvor: B92, 11.Feb.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je "grčki heroj" razoružao Nemce

Grčki ministar finansija Janis Varufakis osvaja Nemce svojim šarmom i muževnim izgledom, iako je mnoge tamošnje političare u najmanju ruku iznervirao.

Jedna novinarka ga je čak uporedila sa Brusom Vilisom, dok je magazin "Štern" objavio tekst o Janisovoj “klasičnoj muževnosti”.

“Varufakis je bez sumnje harizmatičan čovek”, rekla je voditeljka televizije ZDF Marijeta Slomka.

“Vizuelno, on je neko koga možete zamisliti u glavnoj ulozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filma ‘Umri muški 6’ – vrlo je zanimljiv lik.”

Varufakisov opušteni način odevanja, odsustvo kravate i činjenica da ne uvlači košulju u pantalone, a žakete i sakoe ostavlja raskopčanim, postao je čak i tema dnevnih pregleda političkih zbivanja.

“Šta Janisa Varufakisa čini seks ikonom” bio je naslov konzervativnih novina "Velt" za priču o njegovom “jamaha motoru, ćelavoj glavi i kul stilu”.

“Iako grčki dugovi izazivaju mnogo briga, novi ministar je daleko od dosadnog”, piše list koji je blizak Angeli Merkel.

“Zvezda je rođena! Nije terao nikakve zajmodavce da kleče na kolenima, ali ovaj profesor ekonomije uzdrmao je kravatiranu gospodu Evrope opuštenim odevanjem i kul izgledom.”

"Štern" piše da je Varufakis podsetio Nemce na grčke heroje ovekovečene u mermernim statuama, iako su ga pojedini mediji upoređivali sa izbacivačem u noćnim klubovima.

“On krstari Atinom na velikom crnom motoru, nikad ne uvlači košulju u pantalone i isijava neku vrstu klasične muževnosti koju možemo videti samo u grčkim statuama”, piše "Štern". “On nije jedan od najpoštovanijih ekonomista sveta, ali je čovek kog dobar izgled izdvaja iz svih tih sivih odela.”

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je "grčki heroj" opčinio Nemce

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2015

Grčki ministar finansija Janis Varufakis osvaja Nemce svojim šarmom i muževnim izgledom, iako je mnoge tamošnje političare u najmanju ruku iznervirao...Jedna novinarka ga je čak uporedila sa Brusom Vilisom, dok je magazin Stern objavio tekst o Janisovoj “klasičnoj muževnosti”...- Varufakis...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.