Kada kažemo GRČKA pomislimo GIROS! Ne morate da čekate godinu da biste ga jeli, baka Jela donosi SAVRŠEN RECEPT za PILEĆU verziju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 07:48

Kada kažemo GRČKA pomislimo GIROS! Ne morate da čekate godinu da biste ga jeli, baka Jela donosi SAVRŠEN RECEPT za PILEĆU verziju

Oduševiće vas na koji način je uspela da postavi meso u karakterističan oblik ražnja, ovo je mini verzija

Kada odemo u Grčku prva stvar koju uradimo je potraga za girosom. I zaista, većina turista ne može da odoli ovom specijalitetu koji može da bude i doručak i ručak i večera, a nekima sva tri.

Ali imamo dobru vest za vas, ne morate da idete u Grčku ili da čekate godinu dana da bi jesi giros, možete ga sami napraviti. Baka Jela donosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savršen recept za grčko jelo. Zapanjićete se kada vidite koliko je jednostavno, a preukusno.

Piletina na giros biće spremna za sat vremena!

Potrebno je:

Priprema:

Batacima izvaditi kost. U činiju sipati ulje, začin za piletinu, gotov soja sos, so i sve izjednačiti. Uvaljati meso, pa ostaviti da upije sos dok pripremate krompir.

U tepsiju staviti dva oljuštena krompira probušena stapićima za roštilj, zatim nabadati piletinu i navlačiti do kraja, tako da se dobije izgled girosa. Postupak ponavljati dok imate meso. Možete ubaci ispod mesa malo pomfrita.

Preko vrha girosa stavite foliju da ne bi izgorelo. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.

Seći prohladjeno. Uzivajte! 
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.