KRV na ulicama Atine! Grci uzvikuju: Amerikanci, vi ste UBICE ljudi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRV na ulicama Atine! Grci uzvikuju: Amerikanci, vi ste UBICE ljudi! (FOTO)

Veliki protesti

Grupa pristalica grčke Komunističke partije pokušala je danas da sruši statuu bivšeg američkog predsednika Harija Trumana u centru Atine tokom protesta zbog vazdušnih udara SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Pročitajte i:

Demonstranti su se sukobili sa policijom koja je upotrebila suzavac da ih rastera, javio je Rojters, pozivajući se na svedoke. Najmanje troje demonstranata je povređeno, dodala je britanska agencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
​Na protestu se okupilo nekoliko stotina pristalica Komunističke partije. Izveštaji navode da su dve osobe privedene, a da je jedna osoba povređena na protestu.

Prema navodima grčke agencije, u protestima su učestvovali studenti i učenici koji su marširali ka američkoj ambasadi. Sukobi su izbili kod statue Harija Trumana.

​U centru Atine su i u subotu održani protesti zbog udara na Siriju na kojima se, prema navodima policije, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi. Proteste je isto organizovala grčka Komunistička partija.

#HappeningNow in #Athens, #Greece - Antiwar demonstrators are trying to demolish the statue of #US President Harry Truman at the city center. Extensive clases with #police forces which are using tear gas to disperse the protesters. #SyriaStrikes #HandsOffSyria #Grecia #Atenas pic.twitter.com/1YzOAX9Cnx

— In Def. of Communism (@id_communism) April 16, 2018

Demonstranti su se okupili na atinskom centralnom Trgu Sintagma, a potom su se uputili ka američkoj ambasadi, noseći transparente i uzvikujući parole protiv SAD.

​Kada su stigli do Ambasade, na ulici su crvenom farbom ispisali: "Amerikanci, ubice ljudi". Potom su bezuspešno pokušali da farbu ubace u dvorište američke ambasade.

Na fotografijama koje je objavila američka agencija vidi se kako demonstranti pale američku zastavu. SAD, Britanija i Francuska izvršile su zajedničke vazdušne udare u Siriji zbog navodnog hemijskog napada na civile u Dumi 7. aprila, u kojem je najmanje 40 ljudi poginulo.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.