Junker protiv izlaska Grčke iz evrozone

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker protiv izlaska Grčke iz evrozone

BERLIN, Izlazak Grčke iz evrozone može da dovede do pada povjerenja u jedinstvenu valutu, izjavio je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker. „Ne smatram da ćemo imati manje briga i ograničavanja ako Grčka odustane od evra„, izjavio je Junker za sutrašnje izdanje lista „Zidojče cajtung“. Junker je dodao da bi izlazak Grčke iz evrozone mogao da podstakne međunarodne investitore da se povuku iz Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Grčka i evropski i kreditori iz Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ već četiri mjeseca pregovaraju o reformama bez ikakvog napretka. Atina se suočava sa finansijskim teškoćama, jer već 5. juna dolazi naplata duga. Junker je pozvao MMF da nastavi da podržava Grčku, nakon što je generalni direktor Kristin Lagard prošle sedmice saopštila da još mnogo posla mora da se obavi i da MMF nije spreman da uplati dodatni novac bez jasnog obećanja za provođenje reformi.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker protiv izlaska Atine iz evrozone

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2015

BERLIN - Izlazak Grčke iz evrozone može da dovede do pada povjerenja u jedinstvenu valutu, izjavio je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker..."Ne smatram da ćemo imati manje briga i ograničavanja ako Grčka odustane od evra", izjavio je Junker za sutrašnje izdanje lista "Zidojče cajtung"...Junker...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.