Još jedna međunarodna nagrada za prokupački dokumentarac o crkvi Svetog Prokopija

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2021, 12:00

Još jedna međunarodna nagrada za prokupački dokumentarac o crkvi Svetog Prokopija

Posle nagrada koje je dobio u Indiji, Singapuru i Grčkoj, prokupački petnaestominutni dokumentarni film Pokojnik u pokušaju dobio je specijalno priznanje na Međunarodnom filmskom festivalu GIMFA u Kuritibi u Brazilu. Ovo je osmo međunarodno priznanje koje je ovaj dokumentarac o crkvi Svetog Prokopija dobio od početka ove godine.

Film je do sada prikazan je na preko 20 filmskih smotri i festival u Americi, Engleskoj, Španiji, Slovačkoj, Turskoj, Indiji, Alžiru, Brazilu, Singapuru i Grčkoj.

Drago nam je da se kvalitet ovog filma i sama priča u njemu prepoznaje i vrednuje na pravi način. Cilj, koji smo imali na početku, da se ovom pričom čuje o našoj crkvi u svetu već je ostvaren. Sada želimo da ljudi dođu u naš grad i da je posete - rekao je Žikica Jovanović reditelj i scenarista filma.

Inače, crkva Svetog Prokopija najstariji je hram Srpske pravoslavne crkve, posle Petrove crkve u Novom Pazaru. U njoj se čuvaju mošti dva velika sveta ratnika Svetog Prokopija, koji je zaštitnik grada i delovi moštiju Svetog Đorđa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.