Još jedan dan D za Grke

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan dan "D" za Grke

Grčka očekuje da će ministri finansija evrozone doneti odluku o "važnim" merama koje bi grčki dug učinile održivijim, kaže portparol vlade Dimitris Canakopulos.

On je, takođe, odbacio spekulacije da je sporazum kojim se rešava spor oko imena Makedonije na bilo koji način povezan za ublažavanjem grčkog duga.

"Optimistični smo što smo nadomak rešenja koje će imati višestruke efekte na već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primetan zamajac grčke ekonomije", rekao je Canakopulos na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Ministri finansija evrozone sutra će diskutovati o ublažavanju duga Grčke kako bi se osigurao njen povratak na tržišta kapitala i omogućio održiv privredni rast.

Zvanična Atine bi u avgustu trebalo da izađe iz međunarodnog programa pomoći, koji je treći po redu za tu zemlju od 2010. godine.

Zvaničnici EU su u više navrata ponovili da je sutrašnji sastanak od ključnog značaja za finansijsku budućnost Grčke, jer će na njemu biti doneta odluka o korišćenju oko 40 milijardi evra koliko je ostalo nepotrošeno u sklopu 86 milijardi evra vrednog "spasilačkog programa", koji ističe 20. avugsta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odluka evrogrupe o ublažavanju duga Atine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2018, 06:54

Grčka očekuje da će ministri finansija evrozone danas doneti odluku o "važnim" merama koje bi grčki dug učinile održivijim, izjavio je portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos...On je, takođe, odbacio spekulacije da je sporazum kojim se rešava spor oko imena Makedonije na bilo koji način...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.