Jeftiniji šećer u prodavnicama

Izvor: S media, 05.Avg.2011, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji šećer u prodavnicama

Trgovine u Srbiji trebalo bi danas da počnu da dobijaju prve količine šećera iz robnih rezervi koji će prodavati po ceni od 103 dinara po kilogramu.

U "Delta Maksiju" rekli su da će od danas početi da snabdevaju maloprodajnu mrežu u gradovima širom Srbije.

U trgovinama u Beogradu "Maksi", "Tempo", "Idea" već u četcrtak je mogao da se kupi šećer iz robnih rezervi.

Grci prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << šećerane

Direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić rekao je da je u toku potpisivanje ugovora o isporuci šećera, koji bi trebalo da bude isporučen u oko 2.500 trgovina širom Srbije.

Direktor Tasić je rekao je da je do sada raspoređeno 2.700 tona šećera, a da u naredna dva meseca iz robnih rezervi treba da bude isporučeno ukupno 6.000 tona ove namirnice kako bi tržište bilo se stabilizovano.

Milijarda od Maksija ojačaće dinar

Vlada Srbije je 28. jula odobrila Direkciji za robne rezerve plasman na tržište 6.000 tona šećera u naredna dva meseca, po 3.000 t mesečno, radi stabilizacije tržišta.

Razlog za intervenciju iz robnih rezervi je nestabilnost cena šećera, koje su u julu menjane više puta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prodat Maksi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.