Jedina razmirica Grčke s Turskom pitanje granica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 16:58

Jedina razmirica Grčke s Turskom pitanje granica

Grčka neće razgovarati o pitanjima koja utiču na njen suverenitet, budući da se njena jedina razmirica sa Turskom tiče pomorskih zona, naglasio je danas zamenik grčkog ministra spoljnih poslova Miltijadis Varviciotis.

U intervjuu za TV Skaj, komentarišući predstojeću posetu ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa Turskoj, on je rekao da je Grčka u velikoj meri odredila njihov tempo, jer je normalizacija odnosa EU i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turske bila direktno povezana s dijalogom sa Grčkom i izbegavanjem provokativnih akcija koje podrivaju stabilnost i bezbednost u regionu, prenosi grčka agencija ANA.

Upitan o reakcijama turskog ministarstva spoljnih poslova, Varviciotis je odgovorio da u Turskoj postoje snage koje ne žele dobru klimu ili poboljšanje bilateralnih odnosa.

Takođe je govorio o odnosima sa Libijom nakon nedavne posete premijera Kirijakosa Micotakisa toj zemlji, tokom koje je pokrenuto pitanje tursko-libijskog "memoranduma".

Varviciotis je rekao da je putovanje premijera pomoglo da se shvati da se i grčki interesi moraju uzeti u obzir prilikom izrade morskih zona, te da Grčka, kao država članica EU, može da utiče na stav Evrope prema Libiji koja se bori sa se ponovo uzdigne diplomatski, politički i ekonomski, navodi ANA.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.