Izvor: Southeast European Times, 20.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka eksplozija potresla Atinu

20/03/2009

ATINA, Grčka -- Snažna eksplozija potresla je prostorije državne agencije za nekretnine u četvrtak (19. marta) uveče u Atini. Preliminarna istraga pokazuje da je eksploziju možda izazvalo curenje gasa u kvartu Ambelokipi. Agencija je nedavno bila umešana u skandal oko razmene zemljišta između vlade i uticajnog pravoslavnog manastira koja je uzrokovala državi velike gubitke. Do porasta broja bombaških >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << napada i drugih nasilnih činova u Atini došlo je nakon što je policija u decembru prošle godine ubila jednog tinejdžera.

U međuvremenu, pirati su zaplenili teretni brod u grčkom vlasništvu nedaleko od obale Somalije. Industrija pomorske trgovine kaže da je "Titan" prevozio gvožđe za Južnu Koreju kada su ga pirati opkolili u četvrtak uveče. Na brodu se nalazilo 24 članova posade, uključujući troje Grka i jednog Rumuna. (BBC, CNN - 20/03/09; AFP, Sinhua, ANA-MPA, Rojters, AP - 19/03/09)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.