Jahta sa 71 migrantom zaustavljena u Grčkoj

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahta sa 71 migrantom zaustavljena u Grčkoj

Vlasti u zapadnoj Grčkoj uhapsile su dvoje ljudi zbog navodnog pokušaja krijumčarenja 71 migranta iz zemlje na jahti koja plovi pod američkom zastavom.

Grčko ministarstvo trgovinske mornarice saopštilo je da je jahta zaustavljena u zalivu Patras na osnovu dojave. Veruje se da je plovilo išlo ka Italiji.

Ministarstvo je navelo da su osumnjičeni strani državljani stari 25 i 27 godina. Nisu dati detalji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o nacionalnostima migranata. Hiljade migranata uđu u Grčku ilegalno svake godine, uglavnom morem preko Turske. Zbog sve strožih graničnih kontrola drugih evropskih zemalja migrantima je sve teže da nastave put ka bogatom centru Evrope.

Desetine hiljada migranata blokirano je u Grčkoj uključujući njih 20.000 koji se nalaze na ostrvima u Egejskom moru gde stiže većina plovila s prokrijumčarenim migrantima iz Turske.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.