JEZIVE BROJKE! 11 MRTVIH U GRČKOJ, BUGARSKOJ I TURSKOJ: Biće još gore jer se mnogi još uvek vode kao NESTALI U STRAVIČNIM POPLAVAMA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 23:19

JEZIVE BROJKE! 11 MRTVIH U GRČKOJ, BUGARSKOJ I TURSKOJ: Biće još gore jer se mnogi još uvek vode kao NESTALI U STRAVIČNIM POPLAVAMA (FOTO/VIDEO)

Žtrve se samo broje u Turskoj, Grčkoj i u Bugarskoj.

Najmanje 11 osoba poginulo je u poplavama koje su izazvale obilne padavine u Turskoj, Bugarskoj i Grčkoj, pišu mediji.

Dve osobe su poginule u Istanbulu, gde se voda slivala ulicama, odnoseći automobile i zarobivši ljude u biblioteci.

#ZONAViral | #Bulgaria declaró el martes el estado de emergencia ante graves >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inundaciones que mataron a dos personas en la ciudad turística de #Tsarevo, en el sur del país, informó la agencia de noticias estatal BTA⛈️🇧🇬 pic.twitter.com/2V8EQV9wmN

— ZONA 3 (@zona3noticias) September 5, 2023

Bujice su pretvorile ulice u reke u pojedinim zapadnim okruzima, a poplavljena je i metro stanica.Još tri osobe su poginule, a tri se vode kao nestale u pokrajini Kirklareli, nedaleko od severozapadne granice Turske sa Bugarskom.

Prema navodima bugarskih vlasti, dvojica muškaraca i jedna žena poginuli su u području grada Carevo. Jedan od muškaraca poginuo je dok je izvodio radove na kući svoje majke i žene, koje se i dalje vode kao nestale, navode bugarski mediji.

Reke su se izlile, a vlasti rade na evakuaciji turista iz kampa u Arapji, nedaleko od Careva.

Južno od tog grada srušio se most, a primljene su dojave da se tri osobe, koje su u to vreme bile na mostu, vode kao nestale.

Ministar za zaštitu životne sredine Julijan Popov rekao je da Bugarska može da očekuje ozbiljnije i češće padavine u budućnosti zbog klimatskih promena.

Podsećamo, ranije tokom dana potvrđena je smrt Marije Moskove, koja je predsednica Okružnog suda u Carevu. Voda je izbacila i tela dvojice muškaraca.

U Grčkoj su tri osobe poginule u obilnim padavinama i poplavama, kada je tu zemlju pogodila oluja "Danijel".

Centre-ville d’Athènes en ce moment. #Grèce #Αθήνα #κακοκαιρία pic.twitter.com/C3CI5o5o9M

— Romain Chauvet (@RomainChvt) September 6, 2023

Najgore pogođeno područje je centralni priobalni okrug Magnezije, gde je, prema navodima meteorologa, za 24 sata palo onoliko padavina koliko je obično padalo tokom cele jeseni.

Telo muškarca pronađeno je nakon što je zid pao na njega u utorak u Volosu, a 87-ogodišnja žena pronađena je mrtva u istom regionu u sredu.

Ποτάμι που παρασέρνει ανθρώπους η Λ. Αλεξάνδρας. Ευτυχώς την έπιασε το αγόρι. #κακοκαιρια #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL pic.twitter.com/qPEIzhMeRM

— Socially Vulgar (@SociallyVulgar) September 6, 2023

Usled klizišta zatvoreni su putevi, a mnogi stariji stanovnici u oblasti oko planine Pelion zarobljeni su u svojim domovima.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jezive bujice pretvorile ulice u reke: Porastao broj mrtvih u poplavama u Turskoj, Bugarskoj i Grčkoj

Izvor: 24sedam.rs, 06.Sep.2023

Dve osobe su poginule u Istanbulu, gde se voda slivala ulicama, odnoseći automobile i zarobivši ljude u biblioteci

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.