Izgleda da će uskoro JURITI SRBE MOTKAMA i CEPATI IM PEŠKIRE: Turisti ne žele više da trpe BAHATOST vlasnika barova, počeli da izbegavaju GRČKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 19:51

"Izgleda da će uskoro JURITI SRBE MOTKAMA i CEPATI IM PEŠKIRE": Turisti ne žele više da trpe BAHATOST vlasnika barova, počeli da izbegavaju GRČKU

Vlasnici ležaljki ne dozvoljavaju ni da se diše za džabe u blizini njihovog prostora

Mnogo naših turista se odlučuje da letuje u Grčkoj, kako zbog blizine tako i zbog niskih cena, ali posebno zbog grčkog gostoprimstva. Koliko smo postali bliski govori i činjenica da stariji Grci odlično govore naš jezik. 

Grčko gostoprimstvo daleko je poznato. Koreni gostoprimstva u samom su srcu grčkog naroda. Tako grčka reč za gostoprimstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "philoxenia", doslovno se prevodi kao "prijatelj strancu" i odnosi se na čin dobrodošlice i brige za stranca u njegovom domu.

Stari Grci verovali su da su strance slali sami bogovi pa je gostoprimstvo i briga o gostima bila i ostala jako cenjena vrlina ovog divnog naroda. Međutim, izgleda da se nešto u Grcima promenilo.

Naime, sve više turista dele svoja negativna iskustva sa letovanja iz Grčke, a koja se tiču neprofesionalnog odnosa vlasnika smeštaja, neljubaznosti prodavaca, a posebno bahatosti vlasnika barova na plaži.

Na jednoj Fejsbuk grupi pronašli smo ispovest žene koja je pisala o neprijatnostima koje je doživela jedna srpska porodica na plaži na ostrvu Amuljani. Inače, to ostrvo pripada takozvanom trećem prstu Halkidikija. Upravo najveći broj naših turista letuje na Atosu, kako zbog prelepih plaža tako i zbog manastira.

Prenosimo vam neprijatno iskustvo u celosti:

"Dobar dan. Juče je jedna srpska porodica koju znamo iz prethodnih sezona doživela neprijatnu situaciju na Alikes plaži, kod Savana beach bara. Po prvi put su za 10 godina, koliko dolaze, postavili su peškire posle ležaljki, gde je prazan prostor. Pored starijeg srpskog bračnog para. Nakon što je žena koja je bila ispod njihovih peškira došla na stolice okovane lancem, rečeno im je posredno da se udalje nekoliko metara više od onog što su bili", šiše besna žena i dodaje:

"Koliko sam videla, ničiji privatan prostor nisu ugrozili. U smislu da su bili preblizu. Koliko saznajemo, u pitanju je žena jednog od vlasnika Savane koja svoje stolice drži tu, izvan dela gde Savana plaća zakup državi. Posle deset godina dolaska u Savanu, rekli su naglas "Savana nas više videti neće". I nisu jedini turisti koji su rekli da Savana nije više ista Savana. Da atmosfera nije ista. Ali nepoštovanje onih koji preko deceniju ostavljaju istim vlasnicima novac, a ničim vas nisu ugrozili, zaslužuje javnu kritiku, ni po babu, ni po stričevima. Inače, meni je ovo omiljeni beach bar. I dolaziću, ali ću zaobilaziti gospođu u pokušaju, koju inače znam lično", završava ona.

Ispovest je izazvala mnogo kometara, a prednjačili su oni u kojima se iskazivala podrška i slične situacije. Posebno su bili zaimljivi: "Grci bi izgleda da im dodju pare, al' ako moze bez turista, to bi bilo ekstra", "U narednim danima kako se sezona zahuktava ocekujem da vidim kako pojedini vlasnici Beach barova jure Srbe motkama i cepaju im peskire da ih ne ugrozavaju", "Dolazili mi 10, 15 ili 2 godine mi smo za njih izvor novca I to je to. Ljutili se vi ili ne tako je. I to samo mi umisljamo oni nas vole (ne kazem da nas mrze) ali oni vole pare bilo da su nase ili bilo koga drugog. Jer oni zive od tih para".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.