Ivanišević: Cikloturizam je šansa Vojvodine i Srbije

Izvor: Beta, 11.Maj.2021, 16:50

Ivanišević: Cikloturizam je šansa Vojvodine i Srbije

Putovanja biciklom - cikloturizam, šansa su za razvoj, rekao je danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i naveo da je pre pandemije kroz Vojvodinu godišnje putovalo po 18.000 turista na biciklima.Ivanišević je na konferenciji o projektu "Zajednički razvoj prekogranične mreže biciklističkih staza koja ima pristup prirodi – EcoBikeNet" podsetio da znatan broj turista privlači biciklistička staza od 6.000 kilometara, nazvana "Najbolje na Istoku", koja kreće od Norveške i završava se u Grčkoj.Vodeći partner u tom projektu je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a partneri su Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i NIF - kompanija iz Madjarske za razvoj infrastrukture.Projekat koji je počeo 1. decembra 2020. godine i trajaće 18 meseci, sa ukupnim budžetom većim od 350.000 evra, realizuje se u okviru trećeg poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Madjarska-Srbija.Projekat "EcoBikeNet" predvidja izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkog puta i turističke signalizacije ka zaštićenim područjima na delu rute "Eurovelo 11", što je preduslov za izgradnju biciklističkih puteva i kroz Madjarsku i Srbiju duž te rute.Taj koridor je definisala Evropska biciklistička federacija s ciljem da poveže sever i jug kontinenta.S obzirom na to da je ruta na deonici kroz Srbiju mahom slaba zemljana staza duž nasipa, predvidjena je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ivanišević: Cikloturizam je šansa Vojvodine i Srbije

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Putovanja biciklom - cikloturizam, šansa su za razvoj, rekao je danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i naveo da je pre pandemije kroz Vojvodinu godišnje putovalo po 18.000 turista na biciklima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.