Izvor: MozzartSport.com, 15.Okt.2021, 22:19

Itudis o prevelikom respektu za Zvezdu, aljkavosti, preokretu, Šengeliji, Milutinovu, Faridu...

Grčki stručnjak govorio o svemu

Nije bilo lepo, ali na kraju se piše pobeda.

Treća u sezoni, treća uzastopna u elitnom takmičenju. Taj podatak je posebno iznenadio Dimitrisa Itudisa.

"Zar već tri zaredom", pitao je Itudis začuđeno.

A onda je govorio o pobedi nad Crvenom zvezdom, utakmici i detaljima koji su rešili susret.

"Želeo bih da čestitam igračima od srca na pobedi. Zaista smo imali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << loš pristup odbrani u prvom delu, uz poštovanje protivnika, ali u nekim momentima respektovali smo Zvezdu previše. Nismo igrali agresivno, nismo odgovorili fizički na njihovu igru, nismo se dovoljno žrtvovali, nismo zaustavili njihovu kreaciju i dozvolili smo ekipi koja dosad nije bila poznata po igri u napadu, da postigne 42 poena za poluvreme. Negde posle aljkavog početka treće četvrtine, posle nekoliko loših uvodnih minuta uspeli smo da promenimo ploču", počeo je Itudis i dodao:

"Počeli smo da pritiskamo loptu, da ih dovodimo u situacije da gube lopte, naterali ih da gube posede, doveli ih u tešku poziciju. Već sam govorio o tome da ovaj tim mora da stvori identitet, a to je da izađe na teren i bori se, da igra odbranu. Biće dobrih večeri u napadu, ali onda biće i onih kada nećemo, ali odbrana mora da se igra uvek. Kada smo počeli da čitamo situacije, počeli da napadamo prave ljude i stvaramo prostor, počeli smo da pogađamo ključne šuteve i tako ostvarimo pobedi. Savladali smo protivnika koji se sve vreme borio i nadigravao, čestitam im na tome".

Kakva je situacija s povređenim igračima – Šengelijom, Grigonisom i MIlutinovim?

"Ne znam šta tačno znate oko Toka i Nikole, ništa nismo pričali zvanično. Došli smo u tešku poziciju. Toko se samo probudio i osetio bol, ništa se nije desilo na utakmici, ništa što bi podiglo sumnju da se povredio. Probudio se i nije mogao da pomera ruku. Sada je obim kretanja veći, što je odlično, tražimo nekoliko mišljenja, na dobrom smo putu da to zalečimo, ali ići ćemo bukvalno dan, po dan sa prognozama. Toko je sjajan igrač, posvećen, odgovoran. Ne znam koliko će dugo da bude van terena, naš tim uradiće sve što može u konsultaciji sa specijalistima", jasno će trener CSKA i dalje obrazlaže:

"Nikola je snažan momak, oporavlja se od povrede, ali i tu idemo dan, po dan. Za Grigonisa nadam se da ćemo imati dobre vesti do kraja sedmice. Ljudi, morate da budete svesni da moramo pozitivno da gledamo na situaciju. Igrali smo bez trojice jako bitnih momaka, a oni koji su igrali večeras pokazali su jaku želju za pobedom. Moramo da počnemo da razmišljamo na taj način, svako je bitan, ali igrači koji su na parketu doneli su pobedu. Ovo je snažan signal da možemo da izađemo iz ove situacije, verujem da će nešto dobro da izađe iz svega što nam se desilo. Imamo kapacitet, snagu i zaista dobru grupu ljudi".

A kada će na parket kročiti Kenet Farid?

"Farid će u subotu obaviti lekarske preglede, očekujemo ga na treningu u nedelju. On je već dobio knjigu sa akcijama, da sve uči i upija dok se sprema za prvo pojavljivanje. Radićemo intenzivno s njim, a očekujem ga u sastavu u ponedeljak protiv Parme. Moraće da prođe kroz dril, da shvati šta su naši kvaliteti, kako igramo u napadu i odbrani. Znamo šta dobijamo od njega, poznat je kao dobar atleta, probaćemo da se adaptiramo i mi i on kako bismo dobili pravo pojačanje".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.