Investitori sada plaćaju Grčkoj da joj pozajme novac

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Okt.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori sada plaćaju Grčkoj da joj pozajme novac

BEOGRAD - Grčka vlada prodala je tromesečne trezorske zapise u vrednosti 487,5 miliona evra po kamatnoj stopi od minus 0,02 odsto, što je prvi put da investitori plaćaju Atini to što joj pozajmljuju novac.

Emisija je realizovana prošle nedelje, prenosi CNN, uz ocenu da je ovo dramatičan zaokret za državu kojoj je bio potreban najveći paket pomoći u istoriji i čiji je dug u jednom trenutku daleko premašio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 180 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Time je klub država koje se zadužuju uz negativnu kamatu dobio još jednog novog člana koji je do pre četiri godine bio nezamisliv.

Trend sve povoljnijeg zaduživanja "prelio" se i na dugoročnije hartije od vrednosti, imajući u vidu činjenicu da je početkom prošle nedelje Grčka emitovala 10-godišnju obveznicu vrednu 1,5 milijardi evra koja ulagačima donosi prinos od svega 1,5 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.