IZDALA GA JE STRAST PREMA FUDBALU Jedan od najopasnijih italijanskih begunaca pao u Grčkoj - otkrila ga slika sa stadiona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 09:59

"IZDALA GA JE STRAST PREMA FUDBALU" Jedan od najopasnijih italijanskih begunaca pao u Grčkoj - otkrila ga slika sa stadiona (FOTO)

Izdala ga strast prema fudbalu.

Jedan od najopasnijih italijanskih begunaca uhvaćen je u Grčkoj nakon što je fotografija na kojoj navija za svoj omiljeni fudbalski tim otkrila gde se nalazi. Smatra se da 60-godišnji Vićenco La Porta ima bliske veze s organizovanom kriminalnom skupinom Kamora u Napulju.

La Porta je bio u begu 11 godina, pre nego što je ranije ove godine primećen na fotografiji navijača koji slave titulu Napolija u Grčkoj.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ono što ga je izdalo bila je njegova strast prema fudbalu i prema Napoliju - saopštili su iz napuljske policije, prenosi BBC.

Iz policije tvrde da su sporne fotografije snimljene nakon što je fudbalski klub Napoli osvojio svoje prvo italijansko prvenstvo u više od tri decenije.

- Zbog osvajanja titule prvaka La Porta nije mogao da odoli slavlju - uvereni su u policiji. La Porta je u Italiji već osuđen u odsustvu za zločinačko udruživanje, utaju poreza i prevaru.

Policija ga je konačno uhapsila u petak dok je vozio svoj moped na grčkom ostrvu Krfu i trenutno se nalazi u zatvoru gde čeka izručenje Italiji. Bude li izručen Italiji, čeka ga zatvorska kazna od 14 godina i četiri meseca.

- Zasnovao je novu porodicu u Grčkoj... Ima devetogodišnjeg dečaka i radi kao kuvar da preživi. Pati od srčanih bolesti. Ako bude izručen, njegova će porodica biti uništena - poručio je La Portin advokat.

Vlasti su bile neumoljive u poteri za La Portom, pomno su čekale da napravi pogrešan korak. Policija ga je konačno uočila na fotografiji ispred krfskog restorana među navijačima Napolija kako nosi bejzbolsku kapu i maše šalom belo-plave boje. Uz malu pomoć grčkih kolega, uhapsili su ga u petak.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.