ISTRAŽIVANJE O REFERENDUMU U MAKEDONIJI: Više od 40 odsto građana za sporazum sa Grčkom

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2018, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE O REFERENDUMU U MAKEDONIJI: Više od 40 odsto građana za sporazum sa Grčkom

Bez odgovora je bilo 42,2 procenta ispitanika

Više od 40 odsto građana Makedonije glasaće "za" sporazum sa Grčkom o novom imenu Makedonije na referendumu 30. septembra, pokazuje najnovije istraživanje koji su za TV Telma uradili Institut za demokratiju "Societas Civilis" Skopje i Makedonski centar za međunarodnu saradnju.

Protiv će glasati 8,6 odsto ispitanika, neopredeljenih je 6,3 procenata, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dva odsto anketiranih odbilo da odgovori. , prenosi agencija MIA.

Na referendum će izaći 57,8 odsto ispitanika, dok će njih 28,8 procenta ostati kod kuće, a 11,2 odsto još ne zna da li će iskoristiti svoje pravo glasa, javila je MIA. Anketa je sprovedena između 7. i 25. avgusta a obuhvatila je 1.000 ispitanika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.