IDENTIFIKOVANA JOŠ ČETIRI HULIGANA, TRAGAJU ZA OVOM OSOBOM: Nova hapšenja u Atini zbog ubistva Mihalisa Kacurisa (29), otkriveni novi detalji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 23:06

IDENTIFIKOVANA JOŠ ČETIRI HULIGANA, TRAGAJU ZA OVOM OSOBOM: Nova hapšenja u Atini zbog ubistva Mihalisa Kacurisa (29), otkriveni novi detalji

Grčka policija u intenzivnoj akciji

Policija je danas identifikovala najmanje četiri navijača koji su učestvovali u krvavim sukobima u atinskom naselju Nova Filadelfija, prilikom čega je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris.

Navijači su identifikovani na osnovu biometrijskih karakteristika koje se vide na video snimcima iz kobne noće kada je došlo do ubistva.

Pored toga, grčke vlasti istražuju i osobu koja se čini kao da juri ubijenog Mihalisa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kacurisa na snimcima koji su pod istragom policije, a zatim podiže motku pokušavajući da ga udari.

Policija ulaže napore da se "očiste" video snimci iz sukoba, koji pokazuju ubilački napad na navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, ali smatraju da su i objave na društvenim mrežama bitne.

Prema poslednjim informacijama, na jednom od snimaka se vidi "čovek u crvenoj majici" koji trči pored Kacurisa i čini se da imaju fizički kontakt pre nego što Mihalis shvata da ima ubodnu ranu na ruci.

Kacuris prestaje da trči, naginje se i gleda u levu ruku, dok čovek u crvenom nastavlja svoj put opušteno.

Pored istrage video snimaka, policija aktivno traga za oružjem ubistva, koje još uvek nije poznato, a ni pronađeno. Na četiri noža koja su pronađena na mestu zločina, nije pronađena krv ubijenog Mihalisa Kacurisa, prema poslednjim podacima.

Policija takođe očekuje da rasvetli detalje ubistva navijača preko podataka koji se nalaze na mobilnim telefonima već uhapšenih navijača. U policijskim objektima u Amigdalezi nalazi se 25 vozila koje su koristili huligani, a u kojima se nastavlja DNK analiza u potrazi za onima koji nisu uhapšeni a koji su se našli u vozilima.

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između 7. i 8. avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Lige Šampiona.

Podsećamo, grčke vlasti zatvorile su svih 105 huligana, većinom Hrvata, dvojicu Grka i jednog Albanca, koji su uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Kacurisa. Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora u Grčkoj.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.