Hrana iz Srbije u trgovinama Deleza u Belgiji i Grčkoj

Izvor: Blic, 10.Apr.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana iz Srbije u trgovinama Deleza u Belgiji i Grčkoj

BEOGRAD - Čokolade srpskih proizvođača bi uskoro mogle da se nađu na istim policama sa čuvenim po kvalitetu belgijskim čokoladama. Ovo domaćim firmama treba da omogući trgovinska kompanija “Delez grupa”, čiji predstavnici dolaze u Srbiju da istraže izvozni potencijal domaćih proizvođača “roba svakodnevnih kupovina”.

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine je preuzelo organizaciju radnih sastanaka predstavnika "Deleza” sa proizvođačima iz Srbije, a u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cilju će organizovati i "mini sajam nabavke” polovinom maja u Privrednoj komori Srbije. Pomoćnica ministra poljoprivrede i trgovine Ljiljana Stanković kaže da je cilj radnih sastanaka sa novim vlasnikom "Maksija” pospešivanje izvoza domaćih proizvoda. Na sastanku bi se razmotrile konkretne mogućnosti saradnje i plasmana srpskih proizvoda u objektima "Deleza” u Belgiji, Rumuniji i Grčkoj kroz plasman proizvoda ili proizvodnju pod trgovinskom markom "Delez”.

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da se prijavilo ukupno 60 firmi koje imaju odgovarajuću robu za police "Delezovih” hipermarketa, 39 u prvom krugu i 21 u drugom. Među zainteresovanima su: "Bambi Banat”, "Pionir”, "Polimark”, "Neoplanta”, "Foodland”.

- Cilj nam je da i ove godine ostvarimo značajan rast u odnosu na prošlu godinu koja je čak bila najbolja po sveukupnim rezultatima. Nismo imali problema u naplati potraživanja i očekujemo da tako ostane i sa "Delezom”. Zainteresovani smo da se pojavimo i na tržištima Grčke i Belgije koje imaju jake konditorske industrije - kaže za "Blic” Miroslav Miletić, generalni direktor koncerna "Bambi Banat”.

Kao članica evropske strateške alijanse AMS, kompanija "Delez” navodi i mogućnost da se interesantnije ponude prezentuju alijansi koja ima godišnji obrt od oko 100 milijardi evra. Među zainteresovanim firmama ima i onih koje već izvoze u druge zemlje, ali žele još da se "šire”, kao što je slučaj sa "Fudlendom” koji već izvozi u 25 država.

- Ne plašimo se konkurencije i biće nam drago da pokažemo da možemo da pratimo evropske trendove. Zanima nas plasman i promocija naših proizvoda kako bi njihovi potrošači probali našu robu. Sa našim receptima sigurno ćemo im biti interesantni - tvrdi Vaso Lekić, većinski vlasnik Foodland-a.

Saradnja sa "Delez grupom” podrazumeva obavezno posedovanje sertifikata BRC (British Retail Cunsortium) i IFS (International Featured Standards), koji su međunarodni standardi u proizvodnji hrane.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrana iz Srbije u trgovinama Deleza u Belgiji i Grčkoj

Izvor: medio.rs, 10.Apr.2011

Čokolade srpskih proizvođača bi uskoro mogle da se nađu na istim policama sa čuvenim po kvalitetu belgijskim čokoladama. Ovo domaćim firmama treba da omogući trgovinska kompanija Delez grupa, čiji predstavnici dolaze u Srbiju da istraže izvozni potencijal domaćih proizvođača roba svakodnevnih...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.