Hemofarm izgubio od Budućnosti

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm izgubio od Budućnosti

Košarkaši vršačkog Hemofarma izgubili su u Podgorici od ekipe domaće Budućnosti sa 70:59 (22:17, 6:16, 18:9, 24:17), u trećem kolu H grupe Evrokupa.

Utakmica je odigrana u Sportskom centru "Morača" pred oko 1.500 gledalaca, a sudili su Muzakis (Grčka), Kjari (Italija) i Krauze (Nemačka).

Budućnost: Šehović, Micov 4, Popović 1, Bojović 9, Gordić 14, Otašević 3, Dragićević 10, Simonović 7, Mišanović, Maraš 9, Dašić 13, Ljulić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Hemofarm: Pavković 3, Despotović 2, Joksimović, Božović 6, Marković 8, Savović, Krstović 5, Mačvan 9, Petrović, Borisov, Marjanović 4, Vukosavljević 18.

Podgoričani su potpuno zasluženo stigli do prvog uspeha u Evrokupu. Posle ubedljive pobede Hemofarma protiv Budućnosti od 19 razlike pre dve sedmice u NLB ligi, očekivalo se da bi "farmaceuti" mogli i danas da zabeleže pobedu, koja bi im gotovo garantovala osvajanje drugog mesta u grupi, ali se to nije ostvarilo.

Hemofarm je u prvom poluvremenu delovao sigurnije, a domaćini su, posebno u drugoj četvrtini, kada su postigli samo šest košseva, bili previše nervozni. U drugom poluvremenu, međutim, viđena je potpuno drukčija slika na terenu. Nakon što su početkom treće četvrtine izjednačili na 37:37, domaćini su preuzeli incijativu i do kraja susreta nisu ispuštali vođstvo.

U tim trenucima, kada se "lomila" utakmica, Hemofarm je potpuno podbacio i razočarao. Igrači Budućnosti prosto su "leteli" po terenu, iskazali veliku želju da ostvare uspeh i sve eventualne nedostatke nadoknađivali izuzetnom borbenošću. Nagrada za takav pristup bila je zaslužena pobeda.

Najveće zasluge za uspeh Podgoričana imao je Vladimir Dašić, koji je pored 13 poena imao i deset uhvaćenih lopti, a odlično je odigrao i Nemanja Gordić, koji je sa 14 koševa bio najefikasniji u svom timu. U ekipi Hemofarma raspoložen za igru bio je samo Vladan Vukosavljević, čiji je učinak bio 18 koševa i šest skokova.

U narednom kolu, 16. decembra, Hemofarm će u Vršcu morati da pobedi Budućnost sa više od 11 poena razlike kako bi zadržao šanse da se u poslednja dva kola bori za drugo mesto u grupi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda deklasirala Turov

Izvor: B92, 09.Dec.2008

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su u punom "Pioniru" poljski Turov sa 97:69, u trećem kolu grupe F u Evrokupu...Ekipa Svetislava Pešića pružila je možda i najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone, i potpuno je nadigrala poljskog predstavnika. ..Gosti iz Poljske, koje sa klupe predvodi bivši...

Nastavak na B92...

Hemofarm izgubio od Budućnosti

Izvor: Kurir, 09.Dec.2008

PODGORICA, 9. decembra (Tanjug) - Košarkaši vršačkog Hemofarma izgubili su večeras u Podgorici od ekipe domaće Budućnosti sa 70:59 (22:17, 6:16, 18:9, 24:17), u trećem kolu H grupe Evrokupa. Najzaslužniji za pobedu crnogorskog predstavnika bili su Gordić sa 14, Dašić sa 13 i Dragićević...

Nastavak na Kurir...

FMP izgubio od Fortituda

Izvor: Kurir, 10.Dec.2008, 11:37

BEOGRAD, 9. decembra (Tanjug) - U trećem kolu G grupe Evrokupa košarkaši FMP-a su večeras na domaćem terenu izgubili od italijanskog predstavnika Fortituda sa 70:59 (23:18, 27:12, 9:16, 11:13). Najefikasniji u ekipi iz Železnika bili su Labović sa 14 i Samardžiski sa 11 poena, dok su kod Fortituda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.