Haos u Moriji: Policajac udario dete, neredi...  /FOTO

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Moriji: Policajac udario dete, neredi... /FOTO

Lezbos -- Izbeglice i policija sukobili su se u izbegličkom centru Morija na ostrvu Lezbos, saopštila je grčka policija. Ima povređenih, policija je bacila suzavac.

Policija je koristila suzavac, navodi se na društvenim mrežama, a prenosi RT. Neredi su navodno počeli kada je policajac udario dete.

Rojters prenosi izjavu portparola lokalne policijske službe na ovom grčkom ostrvu koji je naveo da su incidenti započeli u delu kampa Morija u kojem se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maloletnici i proširili se dalje.

Portparol je kazao da su zapaljeni kontejneri. "Interventna policija u ovom trenutku vodi operaciju u kampu i izvan kampa", rekao je portparol.

Osim toga, na Tviteru se navodi da su izbeglice „preuzele“ kamp, kao i da su ograde srušene.

Neimenovani grčki zvaničnik rekao je da je ministar Janis Muzalas bio u tom trenutku sa holandskim zvaničnikom Klasom Dajkofom kada su migranti počeli da viču "sloboda" i "otvorite granice", prenosi AP.

Oni su napustili kamp, a demonstranti, uglavnom maloletnici, zapalili kontejnere.

"Interventna policija u ovom trenutku vodi operaciju unutar i izvan kampa", rekao je portparol.

Kamp Morija pretvoren je u zatvoreni pritvorski centar nakon sporazuma EU i Turske koji predviđa da svi migranti koji stignu na grčka ostrva posle 20. marta bivaju pritvoreni i suočeni sa deportacijom osim ako ne zatraže azil u Grčkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haos na Lezbosu: Sukob policije i migranata, zapaljeni kontejneri

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2016

Lezbos - Sukob izbjeglica i policije izbio je u izbegličkom centru Morija na ostrvu Lezbos, saopštila je grčka policija. Ima povređenih, policija je bacila suzavac...Policija je koristila suzavac, navodi se na društvenim mrežama, a prenosi RT. Neredi su navodno počeli kada je policajac udario...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.