Haos na ulicama Atine; Sukob policije i demonstranata FOTO

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 18:01

Haos na ulicama Atine; Sukob policije i demonstranata FOTO

Na protestu hiljade studenata i drugih građana u Atini došlo je sukoba između policije i grupe maskiranih demonstranata ispred zgrade parlamenta.

Demonstranti su danas prošli centralnim ulicama grčke prestonice noseći transparente na kojima je pisalo "Ne privatizaciji javnog obrazovanja!".

Pripadnici grupe koja se izdvojila iz mase demonstranata, napala je policijace, koji su potom, prema rečima policijskog zvaničnika, odgovorili suzavcem, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kasnije su lokalni mediji preneli da su kontejneri za smeće zapaljeni u atinskom okrugu Egzarhija, koji je popularan među studentima.

Grčki parlament će ovog meseca glasati o nacrtu zakona o reformi obrazovanja koji je izradila konzervativna vlada premijera te zemlje Kirijakosa Micotakisa, a kojim će biti otvorena vrata za uspostavljanje ustanova koje će poslovati kao ogranci stranih univerziteta.

Studenti su pre nedelju dana već protestovali centralni atinskim ulicama, kako bi se suprotstavili planovima grčke konzervativne vlade, koji će ukoliko se ostvare, prema rečima kritičara, obezvrediti diplome sa grčkih javnih univerziteta i dodatno smanjiti državno finansiranje javnih visokoškolskih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos na ulicama Atine: Sukob policije i demonstranata

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2024

​ATINA - Na protestu hiljade studenata i drugih građana u Atini došlo je do sukoba između policije i grupe maskiranih demonstranata ispred zgrade parlamenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.