Haliloviću nagrada “Stevan Sremac”

Izvor: SandzakPress.net, 18.Okt.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haliloviću nagrada “Stevan Sremac”

Književnik iz Novog Pazara Enes Halilović dobitnik je nagrade “Stevan Sremac” za 2016. godinu, za roman “Ako dugo gledaš u ponor”, odlučio je tročlani žiri u sastavu Vasa Pavković, Aleksandar Gatalica i Snežana Milosavljević Milić. Nagrađeni roman žiri je ocenio kao “pravu grčku tragediju na novopazarski način”. “Knjiga je napisana bez želje da kalkuliše, ili povlađuje, bez potrebe da se na njenim stranicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << oproba ova ili ona literarna strategija. Svedočanstvo ostavljeno u romanu ‘Ako dugo gledaš u ponor’ tu je da uzbudi, potrese i navede na razmišljanje”, navodi se u obrazloženju žirija. Pored Halilovićevog romana, u užem izboru za nagradu našle su se i knjige Tatjane Janković “Danas sam bila u našoj kući”, Ivana Ivanjija “Moj lepi život u paklu”, Sonje Atanasijević “Velika laž” i Dejana Vukićevića “Nokat i meso”. Novopazarski književnik je nagradu “Stevan Sremac” dobio i 2012. godine i to za knjigu “Pesme iz bolesti i zdravlja”. Nagradu “Stevan Sremac” dodeljuje Grad Niš, a nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa. Ove godine biće dodeljena po četrnaesti put. (Beta)

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Enesu Haliloviću nagrada Stevan Sremac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017

Enes Halilović književnik iz Novog Pazara dobitnik je nagrade "Stevan Sremac" za 2016. godinu...Ovu odluku je doneo žiri u sastavu Vasa Pavković, Aleksandar Gatalica i Snežana Milosavljević Milić...Ovo je druga niška književna nagrada za ovog pisca, pošto je 2012. dobio i nagradu "Branko Miljković"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.