Grk pao s Golubačke tvrđave

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grk pao s Golubačke tvrđave

Državljanin Grčke, Stefanos Karapesne (61), sa privremenim boravkom u Beogradu, povredio se juče prilikom pada sa bedema "Golubačke tvrđave", zbog čega je hitno prebačen u golubački Dom zdravlja.

Povrede turista na tvrđavi u Golupcu nisu retke

Dežurni lekar konstatovao mi je ozbiljnu povredu glave, zbog čega je upućen na dalje lečenje u Opštu bolnicu "Dr Vojislav Dulić" u Požarevcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

- Povređeni Grk rekao je lekarima da se, prilikom obilaska Golubačke tvrđave, oko 13 sati, usled svoje nepažnje okliznuo, izgubio ravnotežu, pao i povredio glavu - kažu u požarevačkoj Opštoj bolnici.

 

Povrede turista koji na svoju ruku, bez vodiča, obilaze Golubačku tvrđavu, nisu retke, jer na ovom srednjovekovnom utvrđenju nisu vršeni nikakvi radovi na sanaciji oštećenih zidina, iako se radi o građevini staroj sedam vekova. Jedino što je urađeno, jer se čeka kompletna rekonstrukcija, jeste postavljanje sistema javne rasvete, 2007. godine, zbog sve češćih poseta turista, koji ovde dolaze i u večernjim satima.

 

Najteži slučaj povređivanja desio se u septembru 2008. godine, kada je sa bedema pala i teško se povredila učenica trećeg razreda Gimnazije u Mladenovcu, koja je nakon toga prebačena u beogradski Urgentni centar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.