Grčkoj potrebne dužničke olakšice

Izvor: Capital.ba, 11.Jul.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkoj potrebne dužničke olakšice

BERLIN, Francuski ministar ekonomije Emanuel Makron rekao je danas da paket pomoći za Grčku treba da uključi i smanjenje dužničkog opterećenja Atini. Makron je u intervjuu za današnje izdanje lista „Velt“ /Die Welt/ rekao da se opterećenje mora ublažiti. „Neophodno je smanjiti dužničko opterećenje da bi grčka privreda ‘ostala na površini'“, rekao je Makron. Precizirajući plan rješenja grčkog problema, Makron je rekao da strukturne reforme moraju da se prodube, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da dodatna konkurencija ne znači dodatnu uštedu. Prema njegovim riječima, investiranje je od suštinskog značaja za podršku privrednog rasta u Grčkoj. „Ne pokušati sve što je moguće da se Grčka zadrži u evrozoni značilo bi prihvatiti korak unazad u Evropi“, rekao je Makron. Njemačka Vlada opire se restruktuiranju grčkog duga, a Ministarstvo finansija saopštilo je da Berlin neće prihvatiti bilo kakav oblik smanjenja duga koji bi umanjio njegovu realnu vrijednost. Ministri evrozone sastaće se danas u Briselu povodom prijedloga Atine o ekonomskim reformama.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Makron: Paket za Grčku treba da uključi smanjenje duga

Izvor: Blic, 11.Jul.2015

Paket pomoći za Grčku treba da uključi smanjenje duga, izjavio je francuski ministar ekonomije Emanuel Makron u intervjuu nemačkom listu "Velt", objavljenom danas...Nemačka vlada se protivi restrukturiranju grčkog duga, a Berlin neće prihvatiti bilo kakav oblik smanjenja duga koji bi podrazumevao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.