Grčkoj odobren još jedan zajam

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčkoj odobren još jedan zajam

Ministri finansija zemalja evrozone odobrili su rano jutros Grčkoj novu tranšu kredita od 10,3 milijardi evra i najavili mogućnost olakšavanja vraćanja ogromnog duga.

Dogovor, koji se smatra velikim korakom napred, postignut je posle 11 sati razgovora ministara 19 članica evrozone u Briselu. Prva isplata od 7,5 milijardi evra mogla bi da bude do sredine sledećeg meseca, a Grčka bi ostatak novca mogla da očekuje posle leta.

Grčki parlament je u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izglasao zakon o nizu mera koje zahtevaju međunarodni kreditori, uključujući mehanizam automatske korekcije u slučaju budžetskog deficita, dodatne mere za ubrzavanje privatizacije, kao i povećanje indirektnih poreza. Sledeći korak za kreditore biće rešenje za olakšavanje duga Grčke, koji uglavnom čine raniji zajmovi od država evrozone.

Predviđa se da će dug Grčke ove godine dostići više od 333 milijardi evra, što je oko 180 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.