Grčko tužilaštvo: Nema osnova za istragu o korupciji protiv guvernera Banke Grčke

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčko tužilaštvo: Nema osnova za istragu o korupciji protiv guvernera Banke Grčke

Atina -- Grčko tužilaštvo odustalo je od istrage navodne umešanosti šefa centralne banke u farmaceutski skandal primanja mita sa političkom pozadinom.

Tužilac Eleni Tulupaki rekla je da nema osnova za istragu protiv guvernera Banke Grčke Janisa Stournarasa.

Stournaras je sedmi od 10 istaknutih grčkih zvaničnika ili bivših političara, uključujuči dva bivša premijera, koji je oslobođen optužbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Svi su negirali da su uradili bilo šta loše i optužili bivšu grčku vladu, koja je uložila mnogo političkog kapitala u istragu, da pokušava da ih okleveta.

Švajcarski proizvođač lekova Novartis navodno je pre godinu dana platio mito da bi povećao prodaju i cene svojih proizvoda državnom sektoru zdravstva u Grčkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.