Grčki šef diplomacije objavljuje povjerljive dokumente

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki šef diplomacije objavljuje povjerljive dokumente

Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias (Kodzijas) trebalo bi danas objaviti 33 povjerljiva dokumenta o pregovorima o imenu prethodnih administracija Grčke i Makedonije. Kotzias je ranije zatražio skidanje oznake povjerljivosti sa ovih dokumenata, što je i odobreno. Dokumenti od 1992. godine do danas trebaju pokazati sve prijedloge o rješenju spora. Ministar Kotzias je najavio da će dokumenta objaviti danas, prije glasanja o povjerenju Vladi, koji je zatražila oporba, javili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"Kocijas nalozio deklasifikovanje dokumenata o imenu"

Izvor: Blic, 16.Jun.2018

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas naložio je skidanje oznake poverljivosti sa oko 30 dokumenata u vezi sa pregovorima o nazivu Makedonije, javili su danas grčki mediji citirajući vladine izvore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.