Grčki poslanici položili zakletvu

Izvor: B92, 28.Jun.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki poslanici položili zakletvu

Atina -- Novoizabrani grčki poslanici položil su danas zakletvu, jedanaest danas posle ponovoljenih parlamentarnih izbora i formiranja koalicione vlade.

Poslanici su položili zakletvu tokom ceremonije koju je vodio arhiepiskop Jeronimus, poglavar grčke pravoslavne crkve, a među njima je bilo i 18 predstavnika ekstremno desničarske stranke Zlatna zora, koju često optužuju za ksenofobiju i antiimigrantsku politiku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni su danas ostali da sede dok su tri muslimanska poslanika položila zakletvu na Kuranu, prenosi AP.

Ceremoniji nije prisustvovao premijer Antonis Samaras koji se oporavlja od operacije oka.

Njegova konzervativna Nova demokratija koja je osvojila najviše mesta i na izborima 6 maja i na ponovljenim izborima 17 juna sada je na čelu koalicione vlade koju podržava socijalistički PASOK i manja stranka Demokratska levica.

Samarasova vlada od formiranja nema sreće, budući da je Samaras otišao u bolnicu zbog operacije oka a da je i novi ministar finansija Vasilil Rapanos prvo završio u bolnici a zatim se povukao iz zdravstvenih razloga.

Vlada je već preživela i prvu ostavku kada je zamenik ministra za transport podneo ostavku jer ga je glavna opoziciona stranka Siriza optužila da ima ofšor kompaniju i da je u sukobu interesa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčki poslanici položili zakletvu

Izvor: Akter, 28.Jun.2012

Novoizabrani grčki poslanici položili su zakletvu, jedanaest danas posle ponovoljenih parlamentarnih izbora i formiranja koalicione vlade

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.