Grčki poljoprivrednici blokirali granični prelaz Evzoni

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 00:45

Grčki poljoprivrednici blokirali granični prelaz Evzoni

Grčki poljoprivrednici blokirali su granični prelaz Evzoni, a putničkim i teretnim vozilima je dozvoljen prolaz na svakih pola sata po deset minuta.

Vest je za agenciju MIA potvrdio načelnik Južnog regionalnog centra za granične poslove pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije Slavčo Bogev.

"Od 18 časova po makedonskom vremenu otežan je ulazak u Grčku preko prelaza Evzoni zbog blokade grčkih poljoprivrednika. Rampe se podižu po deset minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svakih pola sata i za sada nemamo informacije do kada će prelaz biti blokiran", rekao je Bogev, prenosi Sitel.

Na ostalim graničnim prelazima između Severne Makedonije i Grčke promet putnika i robe za sada se odvija normalno, a do 19 sati zastoj je od tri sata na prelazu Mejitlija-Niki, koji su grčki poljoprivrednici blokirali od 16 časova.

Grčki poljoprivrednici su ranije danas dovezli traktore u Atinu kako bi protestovali ispred parlamenta zbog sve većih cena energenata, konkurencije iz inostranstva i nerešenih problema zbog nedavnih poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.