Grčki policajci optuženi za pokušaj ubistva izbeglica

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 21:32

Grčki policajci optuženi za pokušaj ubistva izbeglica

Dva grčka policajca optužena su za pokušaj ubistva jer su tokom potere za sumnjivim automobilom lakše ranili dva od ukupno 13 izbeglica.

Izbeglice su krijumčari pokušavali da prošvercuju u Grčku, izvestio je AP.

Posle saslušanja kod istražnog sudije u pograničnom gradu Orestiada, dvojica policajaca su puštena danas na slobodu do okončanja istražnog postupka.

Granica sa Turskom je mesto masovnog ilegalnog ulaska u Grčku izbeglica sa Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoka koji pokušavaju da se domognu Evrope.

U saopštenju grčke policije se navodi da su dvoje izbeglica, muškarac i žena, lakše ranjeni u prtljažniku automobila koji je bežao policiji.

Policija je prvo ispalila hice upozorenja iz policijskog vozila, a potom i nekoliko hitaca u gume automobila, ali su u rikošetu lakše ranjeni muškarac i žena sakriveni u gepeku.

Vozač automobila je uhapšen, dvoje ranjenih je zbrinuto u lokalnoj bolnici, a ostale izbeglice su odvedene u centar za azilante.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.