Grčki novinar razbesneo Hrvate: „Mihalis, pobedili smo za tebe pred neonacistima u Zagrebu“

Izvor: Luftika.rs, 16.Avg.2023, 10:05

Grčki novinar razbesneo Hrvate: „Mihalis, pobedili smo za tebe pred neonacistima u Zagrebu“

Dinamo je u Maksimiru izgubio 2:1 od AEK-a golom u 90. minutu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Hrvatski šampion moraće da traži preokret u revanšu, koji se u subotu igra u Atini.
Dinamo je odigrao odlično prvo poluvreme i poveo fantastičnim golom Marka Bulata, ali je u drugom usledio veliki pad i preokret za Grke.
Grčki mediji danas slave pobedu AEK-a, a jedan od njih je i Giorgios Cakiris, koji je za Gazetu napisao komentar na meč, fokusirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se na slavlje Galanopulosa na golu.
Posle gola, fudbaler AEK-a je skinuo crni flor i okrenuo se ka Bad blu bojsima. Jasno je, gol je posvetio palom navijaču Mihalisu Kacurisu.
Foto: Ubijeni navijač AEK-a/Printscreen „Mihalise, brate, nadam se da partijaš gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Kostas je postigao gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dete kluba, kao da je Bog sve posložio“, navodi se u tekstu koji prenosi Nova.
„Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol..“, dodaje grčki novinar.
Isprozivao je Jorgos i navijače zagrebačkog kluba.
„Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu“ zaključuje se u tekstu koji je izazvao ogromnu buru u hrvatskoj javnosti.
Konstantinos Galanopoulos takes the comeback lead!
Petros Mantalos with the assist!
@TheCroatianLad pic.twitter.com/BRS1Q1TJX1
— Football Report (@FootballReprt) August 15, 2023

Navijači zagrebačkog Dinama ostaju u grčkim zatvorima, a uslovi u njima su jezivi (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Grčka,   Liga Šampiona

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.