Izvor: Luftika.rs, 04.Okt.2020, 11:07

Grčki lekari trčali sa maskama kako bi dokazali da nisu štetne

U centru Soluna grupa lekara sa svojim porodicama i prijateljama izvela je svojevrstan eksperiment kako bi dokazali netačnost dezinformacija da je nošenje maski štetno po zdravlje.
Nekoliko desetina ljudi prošlo je dva kilometra dugom rutom sa maskama na licu, brzim hodom ili trčeći. Oni su potom izmerili nivo kiseonika i ugljen-dioksida u krvi, koji su bili u normalnim granicama.
Protivnici obaveznog nošenja maski šire netačne tvrdnje da je ono loše za zdravlje i da otežava >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << disanje ljudima.
Doktori, specijalisti pulmologije, želeli su da im dokažu da greše.
Pulmolog Iraklis Titopulos rekao je za Asošiejted pres posle skupa da su maske, uz socijalno distanciranje i ličnu higijenu, jedina mera zaštite od korona virusa.
“Nikada ne bih poverovao da bi tako veliki deo stanovništva negirao nešto što je toliko očigledno”, kazao je Titopulos.
Grčka od početka avgusta beleži skok broja novozaraženih koronavirusom, ali ne i smrtnih ishoda.
Od 19.300 do sada potvrđenih slučajeva zaraze u Grčkoj, gotovo 80 odsto je registrovano od početka avgusta.
Izvor: Nedeljnik/Beta/AP
Grčka crkva kritikuje jogu jer se kosi s pravoslavljem

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.