Grčki doktor: Ne možemo ostati zatvoreni 18 meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020, 23:05

Grčki doktor: Ne možemo ostati zatvoreni 18 meseci

Grčka ne može ostati zauvek zatvorena, rekao je danas profesor Sotiris Ciodras, portparol Ministarstva zdravlja za Kovid-19, tokom dnevnog brifinga o virusu.

Ciodras je napomenuo da mora postojati postepeno i kontrolisano ublažavanje restriktivnih mera i da su za to potrebni i oprez i strogo poštovanje higijenskih pravila.

On je dodao da se strategija u Grčkoj zasniva na nauci, a ne na društvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritisku, objašnjavajući da je nemoguće nastaviti sa ograničenjem kretanja do otkrića vakcine, što bi moglo potrajati i do 18 meseci i čija bi efikasnost u svakom slučaju bila neizvesna, prenosi grčka agencija ANA.

Bilo bi poželjnije vratiti se u normalu sada, a ne na jesen, kada i druge virusne epidemije, poput gripa, takođe počinju da se pojavljuju, ocenio je. Ciodras je napomenuo da će se imunitet u populaciji izgrađivati postepeno, ocenjujući da će ga steći između 50 i 70 odsto stanovništva, ali da se to ne sme dogoditi prebrzo.

Dajući najnovije podatke o širenju novog korona virusa u Grčkoj, Ciodras je izvestio o 16 novih slučajeva pronađenih lociranjem kontakata pacijenata sa Kovid-19. Danas u Grčkoj nije bilo nijednog smrtnog ishoda od ove bolesti.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u toj zemlji do danas je bio 2.506, od čega je 130 osoba preminulo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKI EPIDEMIOLOG: Ne možemo ostati zatvoreni 18 meseci

Izvor: Kurir, 25.Apr.2020

"Grčka ne može ostati zauvek zatvorena", rekao je Sotiris Ciodras, portparol Ministarstva zdravlja za Kovid-19, tokom dnevnog brifinga o virusu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.