Grčki carinici od sutra ponovo u štrajku

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki carinici od sutra ponovo u štrajku

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od sutra ujutro zbog štrajka grčkih carinika ponovo biti zatvorena tri granična prelaza na makedonsko grčkoj granici. Štrajk će, prema najavama, trajati do 21. oktobra i za to vreme će biti blokiran putnički i teretni saobraćaj.

Grčki carinici su u petak započeli štrajk sa blokadom prelaza, osim za pešake, koji je trebalo da traje do 24. oktobra. Međutim, u noći između petka i subote >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučili su da ga prekinu posto je sud u Atini, na zahtev Ministarstva finansija, presudio da se radi o nezakonitom prekidu rada, a određene su kazne za sve one koji ne poštuju zakon u visini od 1.000 evra.

Kako su saopštile grčke pogranične vlasti, za vreme štrajka biće zatvoreni granični prelazi ka svim zemljama koje nisu članice EU, pa svi koji putuju u Grčku kroz Makedoniju mogu putovati preko Bugarske.

Ovo je četvrti štrajk grčkih carinika za mesec dana. Makedonske vlasti su izračunale da je tokom ove godine granica bila zatvorena 90 dana, a da se šteta procenjuje na 15 miliona evra.

Najviše primedbi su imali makedonski transporteri koji koriste solunsko pristanište za prenos robe. Sada im ostaju alternatvna pristaništva u Baru u Draču, koji su mnogo dalje od Solunskog.

Makedonski ministar finansija Zoran Stavreski izjavio je da makedonske vlasti ne mogu puno učiniti, a transporteri su zatražili od Makedonskog ministarstva spoljnih poslova da uputi protestnu notu grčkim vlastima.

U međuvremenu preko Međunarodne unije za transport grčko ponašanje je postavljeno i pred Ujedinjene nacije.

Povezane vesti: Papandreu apeluje na Grke da budu strpljivi Makedonija pozvala EU da proglasi bankrotstvo Grčke Blokada graničnih prelaza prema Grčkoj MMF: Grčka mora da sprovede dublje reforme Ozborn: Evrozona mora da se suoči sa rizikom po banke

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk ponovo zatvara granicu

Izvor: RTS, 16.Okt.2011

Granica između Makedonije i Grčke biće ponovo zatvorena od ujutru, zbog štrajka grčkih carinika. Prelazi će biti blokirani za putnički i teretni saobraćaj. Carine između Bugarske i Grčke radiće normalno. ..Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od sutra ujutro,...

Nastavak na RTS...

Ponovo zatvoreni granični prijelazi između Makedonije i Grčke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2011, 09:06

Grčki carinici stupaju danas u novi petodnevni štajk zbog čega će sva tri granična prelaza na makedonsko-grčkoj granici biti zatvorena za putnički i teretni saobraćaj, saopšteno je iz makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nastavak štrajka grčkih carinika

Izvor: Šumadija Press, 17.Okt.2011

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od danas ujutro zbog štrajka grčkih carinika ponovo biti zatvorena tri granična prelaza na makedonsko grčkoj granici.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.